ЕДИНСТВО НА ПРОТИВОРЕЧИЯТА
Войната е мир –
от Олимп до Памир…
Свободата е робство (и изполичарство) –
в модерното ни царство…
Цензурата ни е свободата
на словото и на печата…
Единство на противоречието –
дар от шаманите на Междуречието…
Плебсът чете, пули се и скляпа,
а Оруел нагъва черна ряпа…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены