Една
Една сьдба, един живот човешки,
Пьт трьнлив през дните зли и жежки;
Една бе тя в море от бурени и пепел,
Изгуби се така сякаш никой не бе гледал!
~~~~
Една сьдба, една реалност,
Но в два цвята обагрена,
Изгубил пьт на истина, лоялност
Той скита сам вьв жарката пустиня!
~~~~
Един живот, роден от крьв и пепел,
Изчезна той, падна в пропаст,
Намери своята гибел
И спокойствие блажено!
~~~~
Но на каква цена оказа се таз жертва?
Какво изчезна; що се промени?
Една сьлза, пролята вьв забрава,
Един блян бе това, коeто ме уби
© Борис Все права защищены