4 мая 2010 г., 23:00

Една жена 

  Поэзия
520 0 2

04 май.2010

Една любов по-силна е от времето,

една мечта, която теб крепи,

една жена понасяла е бремето

до тебе тихо, кротко да върви.

Една жена се буди във очакване

във ден един да чуе пак гласа ти

и мисълта, че цялото протакане

е просто част невзрачна от деня ти.

Едни ръце в нощта горят, протягат се,

едно сърце в гърдите прави рана,

че мъж един пред нея оправдава се

и казва: „Няма начин да сме двама”.

Една жена – до болка млада,

едни очи – пропити в страх,

които жадно молят за пощада,

а ти потъваш нежно в тях!

Една жена, изпълнена с уплаха,

една жена, неминала и двайсетте,

една жена сега с ръка ти маха,

макар че щастието ù отне!

 

***

"Просто това са грешки... които, макар да са били в миналото, дават своето отражение, затова човек трябва да мисли какво прави днес!"

***

© Яна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Една жена – до болка млада,
    едни очи – пропити в страх,
    които жадно молят за пощада,
    а ти потъваш нежно в тях!

    Невероятно!Никога не спирай да пишеш
  • Истинска жена!
Предложения
: ??:??