12 дек. 2006 г., 15:35

Една обречена любов 

  Поэзия
916 0 15

Много пъти полагах начало... Ти вярваш ли
как история пиша за невъзможна любов.
Желаех, но мамех единствено себе си 
за пътеки, споени в една. Този зов,


който мълком с очите и устни изпращахме
и от него сърцата забиваха с ритъма нов ...
Мисля, че знаеш, или досещаш се, може би  -
цвете от зрънце израстна от тази любов.


Далечен си ти, но си в мислите. Тъжно е.
Аз съм изгубена, а те лутат се в мрака жесток.
И единствено общите спомени пазят искрицата
за нас и онази обречена, скъпа любов.


 

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??