26 апр. 2014 г., 21:26  

Една Стъпка 

  Поэзия » Философская
379 0 1

Едно дете да оставиш без внимание

Е един живот, пълен със нещастие…

Една погрешна стъпка

      И цветът умира във самата пъпка…

 

Това дете света ще вижда като черна дупка

Празнотата му едва ще я допълва

       Цвета се ражда, за да чувства отвъд своята черупка…

                     А човек я унищожава!

 

Една правилна постъпка… е да подадеш ръка

Един живот да опиташ с глътка

Опияняваща Света;

Държаща на Живота… Лъка

 

Не да чувстваш единствено нещастие… и мъка,

А светлината от деня!

Не да свикваш на самотата, вината и остатъка,

А да живееш във съня…

 

Един човек да оставиш без отдание

                Е като празно обещание…

Една правилна постъпка

               И света се ражда… във самата пъпка!

© Кейтлин А. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, понякога е нужна "правилната стъпка"

    Поздрав! Замислящо стихо.
Предложения
: ??:??