10 янв. 2011 г., 14:07

Едни единствени очи 

  Поэзия » Любовная
914 0 1

Онези очи не ще забравя,

онези смарагдови топли искри.

Стоях в изненада и чаках с надежда

погледа твой с онези мили звезди!

 

Погледна веднъж и не щях да си тръгна,

останах и гледах точно към теб.

И гледах, и гледах, и бавно потъвах -

в онези големи красиви очи!

 

Ала само гледах, ни дума продумах,

уплашен и стреснат стоях във захлас.

Личеше ми много, но го няма човека,

който да съди избора наш!

 

Накрая промълвих, и то цяла дума,

името твое насън си шептях.

Намерих аз начин, потърсих човека

и стих аз за него сега творя!

 

P.S. За единствените очи, които никога няма да спра да гледам!

© Николай Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??