16 авг. 2013 г., 20:17

Eдно дръвче 

  Поэзия » Другая
429 0 0

                   ЕДНО  ДРЪВЧЕ

 

Едно дръвче загива

с прекършено в тъга стебло,

клончета превива,

останало с едно листо.

 

Тъй малко, крехко беше,

цъфнало за първи път,

до ореха растеше,

но буря го превърна в прът.

 

Брадва го съсяка в корен

и подостри го на кол.

Няма вече вятър волен

да превива този ствол.

 

Няма птички да гнездят на него,

няма листа да шумолят,

дойде бурята за миг и взе го,

а корени в земята спят.

 

Само дънерчето малко

остана да стърчи,

като детски гроб е жалко

и говорейки, мълчи.

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??