2 авг. 2023 г., 12:44

Едно комунистическо паве 

  Поэзия
156 2 3

ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПАВЕ

 

... додето тръпно чаках комунизма,

но комунизмът тъй и не дойде,

аз гледах как животът се изнизва

като вода! – през пукнато биде.

 

Пощипваха ме с кеф по двете бузи –

и аз им вярвах – пълен идиот! –

те плакнеха слънцата ми в илюзии,

че и за мене иде нов живот.

 

Те казваха, че Раят е наблизо,

но аз, изглежда, лошо бях ги чул? –

и нощем плюех в своя телевизор,

и плюнката отривах със цървул.

 

Оказа се, че просто ни будалкат!

И с лозунгите "Дайте да дадем!"

другарите – със всеки ден по малко –

си построиха Рай! – ама съвсем.

 

Кой реже ми на фурната бюрека,

или кебапче в медиен елей? –

да сте ми живи – нине и до века! –

Доган и Боко, Кирчо и Сергей.

 

И днес, когато някой нов Месия

към светли бъднини ме призове,

в Канал едно ми иде да забия

едно комунистическо паве!

 

© Валери Станков Все права защищены

Комунизмът си предрече,
че ще си остане вечен,
но преди да се роди
като сън фалшив отече,
ново бъдеще предрече ...
  215 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??