Aug 2, 2023, 12:44 PM

Едно комунистическо паве 

  Poetry
217 3 3

ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПАВЕ

 

... додето тръпно чаках комунизма,

но комунизмът тъй и не дойде,

аз гледах как животът се изнизва

като вода! – през пукнато биде.

 

Пощипваха ме с кеф по двете бузи –

и аз им вярвах – пълен идиот! –

те плакнеха слънцата ми в илюзии,

че и за мене иде нов живот.

 

Те казваха, че Раят е наблизо,

но аз, изглежда, лошо бях ги чул? –

и нощем плюех в своя телевизор,

и плюнката отривах със цървул.

 

Оказа се, че просто ни будалкат!

И с лозунгите "Дайте да дадем!"

другарите – със всеки ден по малко –

си построиха Рай! – ама съвсем.

 

Кой реже ми на фурната бюрека,

или кебапче в медиен елей? –

да сте ми живи – нине и до века! –

Доган и Боко, Кирчо и Сергей.

 

И днес, когато някой нов Месия

към светли бъднини ме призове,

в Канал едно ми иде да забия

едно комунистическо паве!

 

© Валери Станков All rights reserved.

Комунизмът си предрече,
че ще си остане вечен,
но преди да се роди
като сън фалшив отече,
ново бъдеще предрече ...
  264 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??