Поезията е изкуство, не забравяйте!
Тя е талант и чувство, и копнеж.
Тя сянка може да е скрита в храстите
или крещящо соло на един певец.
Поезията ражда много спорове:
за ритъм, за римуване, за теми...
Замисляте ли се, че точно този стих,
за теб добър, за мен - несъвършен е!
А как да се науча да оценям
и друг да критикувам твърде смело?!
Поетите не пишат зарад сцена,
не хранят със похвали свойто его.
За вас едва ли ще съм нещо ново -
едно момиче, драскащо поезия -
но никой няма да ме спре да дишам
в своя свят на слънчеви творения!!
© Рая Саварева Все права защищены