Едва ли е прочела даже книга,
например за уроците по мафия.
Но целите си тя така постига,
снишено и без гафове.
Оставя впечатление у хората,
че те решават, а пък тя помага,
че тя не е, а те са и опора
и смело Бог на топа слага.
Подрежда вещо чуждите животи,
с презумпция, че дава, а пък взема.
Светът е пълен с идиоти,
как скучно ги превзема.
За тая нейна змийска гъвкавост,
сестра ù чак от Рая ù завижда!
А жаждата да властва не пресъхва -
дори когато спи, тя всичко вижда.
Намерила кармичната си ниша,
на себе си покланя се дълбоко.
Не вижда тя, разплата пред затишие
на портите ù спря и тропа.
© Рот Блак Все права защищены