4 февр. 2019 г., 21:51  

Ега ти времената! 

  Поэзия » Юмористическая, Гражданская
586 2 1

Настанаха ега ти, 
ега ти времената!
Не мога да опъна 
два шамара на жената!

 

Че има тя, не знам защо, 
хиляди претенции.
Аз бил съм нарушавал 
някаква конвенция.

 

Насилие домашно, 
било - това ми казва -
и много, много строго
щели да наказват.

 

Не ползвам веч каиша, 
но няма благодарност!
За няколко шамара - 
ще ме докладва с радост. 

 

А щом напляскам малко
по дупето децата,
заплашват да ме съдят! 
Потъпквам им правата!

 

В затвора ще ме пратели, 
келешчетата малки.
И нагло си облизват 
сладките близалки.

 

Не дават да им пипна
бележниците гадни!
Там имало, разбирате ли, 
мнооого лични данни.

 

И да ги ползвам трябвало, 
съгласието тяхно,
а мен ми иде вече 
от къщи да се махна.

 

И кой какъв да бъде, 
и пол какъв да вземе,
все още го обмисляли
малките серсеми.

 

Мъже ли са, жени ли са, 
обмисляли, ега си!
А ако станат джендъри?
Накратко - педераси?

 

Е тука вече, казвам ви,
на мен ми се приплака.
Реших да пийна бързо 
с цигарка два коняка. 

Наблизо в хоремака.

 

Веднага спри да пушиш,
там креснаха със  глас!
И камъни и  дърве,
политнаха завчас.

 

А аз какво да правя, 
къде ди ги изпия?
Реших в мазата вкъщи,
от всички да се скрия.

 

И тъй, седя си тука, 
цигарка съм запалил.
Наливам си конячето,
и пак съм се нажалил.

 

За мене, за цигарката, 
децата и жената.
И мисля си, ега ти, 
ега ти времената!

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??