21 мар. 2021 г., 07:17

Ех, животе 

  Поэзия
246 0 4

Казват, че когато се родим
душата ни е като лист хартия-
бял и чист, и невредим.
По моя живота рисуваше с тиня.

Изцапа го още в невръстни години
и пишеше само сълзливи истории.
Сееше в мене от болка градини
и кълцаше плът от душата на порции.

Живота ме беше избрал по погрешка.
Осъждаше дните да тлеят в огнища.
И гледайки  как се погубвам, с насмешка
отново безмилостно мачкаше листа. 

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??