14 мая 2008 г., 10:04

Ехо от летни стъпки 

  Поэзия » Пейзажная
628 0 14

 

В уличка малка, в стария град,
сгушена в еркерни къщи вековни,
летните стъпки отвеждат ме пак -
на облите камъни ехото спомнили.

Стени и дувари солено ухаят,
бризът заплита лъчи във косите ми,
чайките с крясък по комините кацат,
изпълнен с дъх на закуми е въздухът...

Бързат ми крачките по калдъръма...
Морето ме вика отляво, в завоя -
бучи под скалата... Там съм. Пристъпвам.
Вълни окъпват очите ми с прибоя...

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??