31 июл. 2010 г., 16:14

Елегично 

  Поэзия » Любовная
538 0 5

 

ЕЛЕГИЧНО

 

 

Не мога повече обич да прося

от твоите шепи,

черноока

безмълвна царице,

и прошка

не мога.

За тебе съм никой.

Пък и ти не си брошката,

с която всички неземни

Марии се кичат.

 

 

Без теб ми е тихо и сигурно,

и пролетноживо,

и лятно,

и есеннозимно,

и веселомрачно,

и мръзно,

и жарко.

А на мене толкова не ми се иска

да съм жалък

и нисък

пред една залъгалка,

която сам си измислих.

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??