30 мая 2009 г., 10:38

"Емблема" 

  Поэзия » Оды и поэмы
688 0 0

"Емблема"

 

Мисля си какво бих могъл да дам -

нещо, дори и малко на моя вековен народ.

Страна голяма колкото мъжката ми длан -

емблемата "Българин" ще нося гордо.

 

Емблема - не като звезда или медал,

която не всеки му се пада.

За родната България живота си бих дал,

че не всеки на нея се ражда.

 

Емблема ''Българин" ме кара да вярвам,

че не съм кой и да е.

С изправена гордо глава да продължавам,

че моя съдба и моя гордост е.

 

 

 

28 януари 2004 год.

© Георги Алексов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??