Изгубен в чуждата природа,
де намерил никого не си,
да търсиш своята особа
някога оставаш ли?
Но не, в страна, стая или дума
бил си кайзер на собствена прокуда,
а нейде не далеч,
отпушил бил те теч.
Смисъл порил, хвърлял и вилнял,
обърнал даже цялата особа.
Побеснял,
прехвърлил се дори насам към двора.
А там на смръзналата се земя
под дребната стреха,
една капчица, сгушена стоеше
заспала, много време тя чакала беше.
Носейки, летейки и пеейки,
в нов порой да рукне пак.
И чак тогава тя бидейки,
до своя крах да стигне чак.
И сега, и днес, и утре,
капката – не е една.
Но дали отвътре
било е то някога вода?
© Николай Симеонов Все права защищены