7 июн. 2010 г., 21:31

Емигрантска /Cosas de emigrantes 

  Поэзия
799 0 20

ЕМИГРАНТСКА

 

Сън неспокоен отново ме омайва

 и пак, и пак съм в бащината къща,

на двора силно кучето залайва,

 а пък на прага мама ме прегръща.

 

 Пр: Все те питам, о, кажи ми,

        мила ми родино,

         туй тегло толкоз години

         край дали ще има-

         мама в теб за мен да ридай

         сама във цяла къща,

         но да ме моли : “В роден край,

         не, чедо, не се връщай!“

 

 

COSAS DE EMIGRANTES

 

En cuanto yo aquí mis ojos cierro

Veo la casa pequeña de mis padres,

Oigo ladrar alegre a mi perro

I doy abrazos fuertes a mi madre.

 

O, mi patria lejana, dime, amor mío,

Si puedes ver la fin cercana de nuestra agonía.

Mi madre sufre sin parar,

Tu crees que lo merece

Llorar por mi e implorar:

“No, hija,¡ no regreses!

 

                       п.п.Текста на тази песен написах преди доста години, а мелодията ми дойде преди месеци, изведнъж, събуди ме от сън. Моля за снизхождение за суровото видео, никога не съм се занимавала с музика и пеене, а и камерата ми е любителска. Чувството ми обаче е истинско и това ми даде куража да покажа всичко това тук.

 

http://www.youtube.com/watch?v=I8ejX3r8vaY

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??