12 июн. 2006 г., 20:48

ЕНИГМА 

  Поэзия
753 0 1

ЕНИГМА


Енигмата разнася смърт из вечния мрак
Краят наближава, заедно, разделени пак
Аз-ът на всички същества е мъртъв
Тъгата липсва, но няма какво да я почувства
Едничко пламъче в тъмнината се озърта
Реката на забвението приижда, отнася кръста
Изгревът е невъзможен... Няма къде? откъде? за кого?
Нищетата, призракът възторжен, отдавна забравено добро
А животът и смъртта минават, подтискани от чезнещото зло 
 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??