Някой шепне навън,
шепнат билки, цветя и дървета:
„Спомен няма от сън,
а луната закръглена свети
и те вика при нас
да си свиеш венец пъстроцветен,
да нагазиш в захлас
свежи росни треви по полето.
После в извора чист
да измиеш лицето красиво,
за любов да редиш,
да поемеш от билките сила.“
Еньовден е честит!
Сутрин рано светът е вълшебен
и дори да е мит,
тази вяра и днес е потребна.
© Nina Sarieva Все права защищены