Jun 24, 2022, 3:13 PM

Еньовден 

  Poetry » Other
188 1 5

Някой шепне навън,

шепнат билки, цветя и дървета:

„Спомен няма от сън,

а луната закръглена свети

и те вика при нас

да си свиеш венец пъстроцветен,

да нагазиш в захлас

свежи росни треви по полето.

После в извора чист

да измиеш лицето красиво,

за любов да редиш,

да поемеш от билките сила.“

Еньовден е честит!

Сутрин рано светът е вълшебен

и дори да е мит,

тази вяра и днес е потребна.

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??