ЕПИГРАМИ
СМЯНА НА СТАТУТА
Решил да става политик -
събул цървула и обул чепик!
ПО СМИРНЕНСКИ
Те му викат:"Ех, бре, твойта мама!",
той ги чува, че го славят със "Осанна"!
НАРОДНА ПРИКАЗКА
Днес престъпници отвред
се крият под един каскет!
ПИШМАН БОМБАДЖИЍ
Атентатът не от страх -
ще ни умори от смях!
БЮДЖЕТ
Ще гласуват нов бюджет
хванати за парапет!
"ЧЕРНАТА БРАДА"
От бойков паж стана пират -
сплоти догановия електорат!
ДНЕВЕН РЕД
И днес в Народното събрание
гласуваха! - народът във изгнание!
ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН
Плюят се един друг горките,
а накрая плюли са си във устите!
ЗА УДОБСТВО
Бюлитините за изборите местни
ще се дават в магазини месни!
ОБРАТНО НАСЛЕДСТВО
От Харвард са решили, че на този етап
и на татко Петко ще дадат кетап!
КОЙТО КЛЪВНЕ
Уж има народ, уж има такъв,
но май е отглеждан само за стръв!
АКО ИМАШ ДВЕ
Казват ни, че от нас зависи
дали ще вземат и двете ни ризи!
БОЗАЙНИЦИ
Храни народа от Банкя
с пресъхнала нянка!
ЗАЛЪК
Лапна големия залък
и вече света му е малък!
НАРОД
Ако се свием в юмрук,
ще бутнем този боклук!
Емил Стоянов
© Емил Стоянов Все права защищены