May 10, 2023, 10:25 PM

Епиграми 

  Poetry » Epigrams
190 0 0

ЕПИГРАМИ

 

СМЯНА НА СТАТУТА
Решил да става политик -
събул цървула и обул чепик!

 

ПО СМИРНЕНСКИ
Те му викат:"Ех, бре, твойта мама!",
той ги чува, че го славят със "Осанна"!

 

НАРОДНА ПРИКАЗКА
Днес престъпници отвред
се крият под един каскет!

 

ПИШМАН БОМБАДЖИЍ
Атентатът не от страх -
ще ни умори от смях!

 

БЮДЖЕТ
Ще гласуват нов бюджет
хванати за парапет!

 

"ЧЕРНАТА БРАДА"
От бойков паж стана пират -
сплоти догановия електорат!

 

ДНЕВЕН РЕД
И днес в Народното събрание
гласуваха! - народът във изгнание!

 

ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН
Плюят се един друг горките,
а накрая плюли са си във устите! 

 

ЗА УДОБСТВО
Бюлитините за изборите местни
ще се дават в магазини месни!

 

ОБРАТНО НАСЛЕДСТВО
От Харвард са решили, че на този етап
и на татко Петко ще дадат кетап!

 

КОЙТО КЛЪВНЕ
Уж има народ, уж има такъв,
но май е отглеждан само за стръв!

 

АКО ИМАШ ДВЕ
Казват ни, че от нас зависи
дали ще вземат и двете ни ризи!

 

БОЗАЙНИЦИ
Храни народа от Банкя
с пресъхнала нянка!

 

ЗАЛЪК
Лапна големия залък
и вече света му е малък!

 

НАРОД
Ако се свием в юмрук, 
ще бутнем този боклук!

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??