„То е исто” ( Едно и също)
Българин и македонец
уж било едно и също,
само да не видим македонец
някъде на тъмно!
+ + + + +
Българин или македонец
Заплакала е Македония,
че техни станали героите...
Заплакала е и България
на Гоце Делчев за цървулите.
+ + + + +
История
Историйо, ти наша, изтерзана,
всичко живо и умряло
македонско стана!
+ + + + +
Паметник на Гоце Делчев
Щом става дума за цветя и фарс,
поднесени на Гоце в Македония
и паметникът буди галимация
е по-добре да е строен на Марс.
+ + + + +
В България
Македонците се крият тук,
изпарявайки се като пушеци...
Членуват за облаги българи напук
в етнодружествата като плужеци.
+ + + + +
Война
Войната в Украйна е истински ад.
Опита се „Вагнер” да прави преврат.
Оръжия, сделки, край няма играта,
щом не уцелват Путин в главата.
+ + + + +
Паяци
Паяци има навред по земята.
С отрови пръскаме в къщи стената,
но за парички има и такива,
които ти вдигат автомобила.
+ + + + +
Пътища
Камери красят доста булеварди,
полицай подкупен да не варди.
+ + + + +
Общински средства
Средства в общините за певици има,
за ревюта, силиконки, за рали...
Но за бедния поет за книга
няма никога пари.
+ + + + +
Писател
Той беше бездарен писател,
но бързо достигна върха,
щом даде пари и стана ласкател
награди накуп насъбра.
+ + + + +
На власт
Краде, краде,
но не се наяде,
угои се, пусна мас
докогато бе на власт.
+ + + + +
Инфлуенсърки и джендъри
Инфлуенсърки и джендъри -
най-модерните професии,
снимат се жените полуголи,
а мъжете са с поли, вместо с панталони.
© Силвия Милева Все права защищены