15.08.2023 г., 21:28 ч.

Епиграми 

  Поезия » Епиграми
191 0 0

„То е исто” ( Едно и също)

Българин и македонец

уж било едно и също,

само да не видим македонец

някъде на тъмно!

 

+ + + + +

 

Българин или македонец

Заплакала е Македония,

че техни станали героите...

Заплакала е и България

на Гоце Делчев за цървулите.

 

+ + + + +

 

История

Историйо, ти наша, изтерзана,

всичко живо и умряло

македонско стана!

 

+ + + + +

 

Паметник на Гоце Делчев

Щом става дума за цветя и фарс,

поднесени на Гоце в Македония

и паметникът буди галимация

е по-добре да е строен на Марс.

 

+ + + + +

 

В България

Македонците се крият тук,

изпарявайки се като пушеци...

Членуват за облаги българи напук

в етнодружествата като плужеци.

 

+ + + + +

 

Война

Войната в Украйна е истински ад.

Опита се „Вагнер” да прави преврат.

Оръжия, сделки, край няма играта,

щом не уцелват Путин в главата.

 

+ + + + +

 

Паяци

Паяци има навред по земята.

С отрови пръскаме в къщи стената,

но за парички има и такива,

които ти вдигат автомобила.

 

+ + + + +

 

Пътища

Камери красят доста булеварди,

полицай подкупен да не варди.

 

+ + + + +

 

Общински средства

Средства в общините за певици има,

за ревюта, силиконки, за рали...

Но за бедния поет за книга

няма никога пари.

 

+ + + + +

 

Писател

Той беше бездарен писател,

но бързо достигна върха,

щом даде пари и стана ласкател

награди накуп насъбра.

 

+ + + + +

 

На власт

Краде, краде,

но не се наяде,

угои се, пусна мас

докогато бе на власт.

 

+ + + + +

 

Инфлуенсърки и джендъри

Инфлуенсърки и джендъри -

най-модерните професии,

снимат се жените полуголи,

а мъжете са с поли, вместо с панталони.

 

 

© Силвия Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??