1 июл. 2008 г., 00:12

Епитаф 

  Поэзия
563 0 4

 

 

ЕПИТАФ

I∑I

Ще те попитам:

Колко струвам? -

захвърлен като пукнат грош,

станал съм имане, заровено дълбоко във земята.

Отново аз ези или тура ще съм за този,

който ме намери в рохкавата пръст;

със мен ще купят хляб и вино, кон

или пък нож.

Късметът, странниче, не може да е лош!

Затуй ще бъда твой приятел -

най-голямото богатство -

ден и нощ!

© Иван Братованов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??