ЕПИТАФ
I∑I
Ще те попитам:
Колко струвам? -
захвърлен като пукнат грош,
станал съм имане, заровено дълбоко във земята.
Отново аз ези или тура ще съм за този,
който ме намери в рохкавата пръст;
със мен ще купят хляб и вино, кон
или пък нож.
Късметът, странниче, не може да е лош!
Затуй ще бъда твой приятел -
най-голямото богатство -
ден и нощ!
© Иван Братованов All rights reserved.
Поздрави!