Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
Видях се днес
с приятелче от НАП.
В таверната бе с някаква певачка.
Един такъв, нахакан бюрократ!
Бе с пура във ръката, за стотачка!
Бях пръв приятел с него от дете.
Обичахме да ходим често в Бирма.
Навремето бе дърпал Де Де Се!
А после бе разкарал свойта фирма.
Разбираше от сделки със фалит.
И често бе фалирал пред жена си!
Той имаше съвсем печален вид,
и вече цял квартал във Арбанаси!
Зарадва се и седна баш до мен.
Поръча скъп коняк за моя сметка.
Разкара бързо гладното моме
и почна да ми търси равносметка,
къде съм се загубил тези дни.
Защо не чукам вечер с него карти.
Не ми ли трябват сделки и пари.
И що не правя нощно голо парти.
Оплаках се, че всичко е наред.
Че страдам по една красива дама!
Че вече четри седмици подред
не търкам в тази моя мелодрама!
А моят пръв приятел се засмя,
и вдигна тост за моите проблеми!
А след това привика две цветя,
прекрасни, и природно надарени!
Започнахме ергенският запой
с наздравици - за моята любима!
Девойките излязоха от строй,
и почнаха… да къркат за петима!
Конякът бе ужасно скъп и фин.
Наивно го сменихме за Кампари!
Поръчахме и бира от Берлин,
и няколко - от мешаните скари!
Певицата, и тя дойде при нас.
Платихме й да пее градски песни!
За хубавите мацки от Бургас!
И нашите - приятелки чудесни!
А те пък бяха гладни и добри,
и плюскаха пържолите със бира!
Приятелят ми, лесно ги нави
да спят до мене в моята квартира.
И скоро, аз реших, че съм готов,
да кръшна на любимата ми дама!
Не бях приемал ласки и любов
от времето на Рамазан Байряма!
Извикахме си с мацките такси.
Пътувахме до вкъщи вдъхновени!
Отворих двете дървени врати
към спалнята с пердетата зелени.
Пък там, заварих моето легло,
посипано с листа - червена роза,
и моята… единствена Любов,
излегнала се - гола в секси поза!
Тя мигом зърна девите до мен.
Усмихнатите, скъпички девойки!
Узна, какво ще върша този ден,
и как глася се да си правя тройки!
Показа ми вратата с две ръце,
затръшна я направо пред носа ми!
Нарече ме - безскрупулно прасе,
и с мацките… остана във дома ми!
След седмица със мене се сдобри,
прости ми за ергенската забежка!
С усмивчица, дори, благодари!
И каза, че купонът бил без грешка!
Юри
Йовев
Юни
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены