Есен...
Денят ли окъся,
че рано се смрачава?...
Животът занемя
без птичата гълчава...
И дрипави мъгли
из пътищата просят...
„Какво не сме могли
да свършим?”- е Въпросът...
А отговорът сам
се блъска из мъглата,
но аз поне, не знам
за път към него кратък...
И в късия си ден
изместваме в нощите
животът си, освен
разгула на мечтите...
... „Да бъдем или не!...”-
дори не ни тревожи,
понеже знаем, че
и двете са възможни...
Коста Качев
14.09.2013.
© Коста Качев Все права защищены
че рано се смрачава?...
Животът занемя
без птичата гълчава...
хареса ми това!