Sep 14, 2013, 8:48 AM

Есен... 

  Poetry » Landscape
451 0 2

Есен...

 

Денят ли окъся,

че рано се смрачава?...

Животът занемя

без птичата гълчава...

 

И дрипави мъгли

из пътищата просят...

„Какво не сме могли

да свършим?”- е Въпросът...

 

А отговорът сам

се блъска из мъглата,

но аз поне, не знам

за път към него кратък...

 

И в късия си ден

изместваме в нощите

животът си, освен

разгула на мечтите...

 

... „Да бъдем или не!...”-

дори не ни тревожи,

понеже знаем, че

и двете са възможни...

 

Коста Качев

14.09.2013.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Денят ли окъся,
    че рано се смрачава?...
    Животът занемя
    без птичата гълчава...

    хареса ми това!
  • Пред двете възможности избирам Първата!Поздравления,Докторе!Другото все някой ще го свърши.Както казват "за всичко си има хора",но поети като вас са малко!
Random works
: ??:??