28 нояб. 2013 г., 17:07

Есен 

  Поэзия » Другая
323 0 3

Капят жълтите листа
и застилат цялата земя
с чудни цветни килими
в нюанси най-различни.

Вятърко с клоните си играе
на оголените дървеса
и тихичко си тананика
своята есенна мелодия.

Облаци сиви по небето се носят
и дъжд неспирен от тях се изсипва.
Сякаш че Бог е решил земята да
полива след жаркото и сухо лято.

Есента, тази вълшебница добра,
облече цялата природа
с приказни цветове.
Греят жълтите листа като
малки златни звездици,
паднали по цялата земя. 

denisima - 17.10.2013 г. 


© Дени Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??