2 окт. 2020 г., 00:34

Есен 

  Поэзия
453 0 0

Отново е есен.

Мека и тиха.

До болка позната

от няколко стиха.

 

Отново душите

отпиват с наслада

от багри и щедрост –

от Бога награда.

 

Греят в оранжево

жълтите тикви.

Сладост и мед

са налели лозите.

 

Жълти са дюлите –

малки слънца.

Мушмули зреят

през есента.

 

В градините китни –

пъстри цветя.

Хризантемите тъжно

са навели глава

под едрите капки

на хладния дъжд.

 

И есента

захвърли в душата

шепа листа,

вълшебно творение на есента.

© Румяна Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??