8 окт. 2008 г., 18:23

Есен 

  Поэзия
987 0 5
 

Подсвирва вятърът игриво,

нахално, някак неуместно,

градът протяга се сънливо

и грабва сутрешния вестник.

 

Изпива първото кафе

с цигара във студа навън...

Долита песен на дете,

дочува се трамваен звън...

 

Прелитат птици закъснели,

подгонили съня си летен,

дървета зъзнат позлатени

от щедрата царица - есен.

© Елена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??