8.10.2008 г., 18:23 ч.

Есен 

  Поезия
985 0 5
 

Подсвирва вятърът игриво,

нахално, някак неуместно,

градът протяга се сънливо

и грабва сутрешния вестник.

 

Изпива първото кафе

с цигара във студа навън...

Долита песен на дете,

дочува се трамваен звън...

 

Прелитат птици закъснели,

подгонили съня си летен,

дървета зъзнат позлатени

от щедрата царица - есен.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??