21 мар. 2006 г., 01:01

Есен на село 

  Поэзия
1300 0 13
Като весело улично куче 
в калдъръма отърква се вятърът,
голи кестени в шумата души
и листата с опашка подмята.

По асмите грозда неприбрани
с изкълвани очи тъмновинени
костеливо се хилят на враните
и треперят в предчувствия зимни.

Зад съсухрени бледи дувари
болни къщи с прозорци изстинали
са задрямали в спомени стари
и сънуват гълчава отминала.

© Нели Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??