21.03.2006 г., 1:01 ч.

Есен на село 

  Поезия
1298 0 13
Като весело улично куче 
в калдъръма отърква се вятърът,
голи кестени в шумата души
и листата с опашка подмята.

По асмите грозда неприбрани
с изкълвани очи тъмновинени
костеливо се хилят на враните
и треперят в предчувствия зимни.

Зад съсухрени бледи дувари
болни къщи с прозорци изстинали
са задрямали в спомени стари
и сънуват гълчава отминала.

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??