Оловносиво е небето,
вече втори ден
вали дъждът проливен,
есенен, студен...
В тясната квартира
аз и ти сме, като в плен.
На стола стар, люлеещ
с часове стоиш,
цигарите почти изпушил,
все така мълчиш...
Дори не те поглеждам,
погледът ми е навън...
С цвят на гарванов пастел,
на дворчето контурите размазани
бавно се разливат в мен...
Разкаляна, душата ми
от този дъжд се натъжи,
неочаквано и изведнъж
нещо в мен се съживи...
Размекнаха се спомени -
трегери на кули,
зидани от теб и мен...
Тогава ангели небесни
пращаха ни топъл дъжд,
от който във полята
цъфтеше буйна ръж,
ведно с мокрите целувки
изпивахме го неведнъж.
Мен нежната му влажност
превръщаше в богиня,
а тебе в силен мъж!
Беше друго време -
топло, романтично...
Пролет беше,
а сега е есен
и е толкова различно...
D.Patton
© Дейзи Патън Все права защищены
"Боже мой, нима сме остарели?
Нечакана пристигна есента..."
И все пак...
"Ето, моята ръка...
Вземи я... Истинска е тя."
Харесах!