7 апр. 2013 г., 10:11

Есени 

  Поэзия
363 1 0

              ЕСЕНИ

Пъстрее златната есен,

обагрена в шарен килим.

Постила своята нежност

в по-мек и от пух балдахин.

 

Заформил е своите рожби

стар кестен, но макар и бодлив,

рисуват го с обич и слънцето,

и пурпурен залез красив.

 

А свежият полъх на вятъра

разгръща клони с финес,

че малко гнезденце за мечтатели

е свило врабченцето днес.

 

И нищо, че зимата люта

ще бръсне и стриже от студ,

там тайничко в сламата сгушени

ще са моят зов, топлина и уют.

© Камелия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??