14 окт. 2011 г., 13:47

Есенна мелодия 

  Поэзия
908 0 12

Безшумно ронят се листата

в прозрачна есенна роса,

застилат улицата стара -

безброй слънчеви гнезда.

 

Небето в тях се отразява,

в тайнствени сенки пълзи,

някъде, в дебрите на душата,

споменът за лятото мълчи.

 

Тежко спуща се  мъглата

над балкана с каменни кресла,

едно тъжно и безкрайно нищо

погълна изведнъж града...

 

 

 

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??