13 нояб. 2021 г., 20:49

Есенна омая 

  Поэзия
536 4 12

От есенните багри си набрах –

такъв букет не се създава лесно.

Ноември сякаш беше в златен прах –

почувствах се магично и небесно.

 

Оранжевото царстваше навред,

а жълтото го следваше немирно,

кафявото напираше без ред,

зеленото потрепваше ефирно.

 

Е, как да устоя, кажете как! –

такава красота напомня рая.

А утре ще потърся нейде пак,

блаженството на есенна омая!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??