3 окт. 2024 г., 08:24

Есенна равносметка 

  Поэзия
154 1 6

С колко продадени думи

своята съвест откупи?

Скитам по прашните друми…

Моята нежност се счупи.

 

Бродя и търся пролука,

рана залепям с лепило,

падат листата на бука.

Няма да има венчило.

 

Само дъждът ми помага

корените ми да напои.

Облак над мислите слага

вместо чадър да стои.

 

Той от градушки не пази –

есенни късове падат.

Никой тревите не гази,

заедно с мене те страдат.

© Boryana Boteva Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??