20 нояб. 2024 г., 08:42

Есенна тъга 

  Поэзия
39 1 0

Не тъгувай за синьото лято.
Не тъгувай за шармантна жена.
Отлетя със последното ято
танцът на волна програма с бедра.

 

Вятър гриви игриво развява.
Мята поглед дяволито с очи.
Може с жените да се задява - 
рокли, полички не могат държи.

 

Дон Жуанът играе умело. 
Къде ти за всички този късмет?! 
Обичайно завиждат му смело
за картини с божествен берекет.

 

За други остава в зимния ден
картината с Рубенсови форми.
Прагматично виждат като тюлен, 
жената и стенат с летни вопли. 

 

Не тъгувай за синьото лято.
Не тъгувай за шармантна жена.
Затвори си очите на сляпо, 
ще видиш боса богиня в снега!

© Кремена Арменчева Все права защищены

Все по-рядко радват ни баджаци
и тъгува мъжкото око.
Търсим ги, тъй както ум, глупаци,
но къде ти в този студ, бедро?...
Няма нужда да говорят синоптиците, ...
  77 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??