29 окт. 2018 г., 11:06

Есенни багри 

  Поэзия » Пейзажная, Для детей
1637 0 3

Слънце есенно, всемира сънено огря.
Вятър завъртя листата в шеметна езда.
Сякаш облаче игриво вихрено лети,
цял ден без умора листопад върти.

Колко цветове красиви прави есента 

и превръща дните сиви в шарена дъга.
Сякаш, че боички ярки някой е разлял,
и зелената градина днес е в цвят узрял.
Огнено-червено, жълто, алено и ах
тоз художник невъзможен е поръсил смях.
Смее ми се хризантема с огнена глава,
Далията гордо кърши хубава снага.
Калдъръмче в циклама грее като знак -
слънчев лъч го е целунал и събудил пак...


Стискам мъничка ръчичка в своите ръце,
малката ми дъщеричка трудно ще се спре
иска да докосне всеки, паднал лист и цвят,
есента е променила целият `и свят.

© Магдалена Василева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя златна есен »

18 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??