ЕСЕННИ ЛИСТА
Рисуват спомените ми картини –
на детство и на младост, на любов,
брега, морето, нощите с делфини,
играещи под звездния покров.
Рисуват чувствата към хоризонта,
свенливо мамел непокорен дух,
живот на радост, на борба и болка
от самотата в образа и́ глух.
Рисуват миналото, но едва ли
ще върнат младостта със огън див
и оня порив, с който съм живял, и
съня, във който бил съм аз щастлив.
История рисува всеки спомен –
по пътя на съдбата лист отронен.
© Симеон Ангелов Все права защищены