4.07.2017 г., 13:28 ч.  

Есенни листа 

  Поезия » Строги форми
580 2 2

ЕСЕННИ ЛИСТА

 

Рисуват спомените ми картини –

на детство и на младост, на любов,

брега, морето, нощите с делфини,

играещи под звездния покров.

 

Рисуват чувствата към хоризонта,

свенливо мамел непокорен дух,

живот на радост, на борба и болка

от самотата в образа и́ глух.

 

Рисуват миналото, но едва ли

ще върнат младостта със огън див

и оня порив, с който съм живял, и

съня, във който бил съм аз щастлив.

 

История рисува всеки спомен –

по пътя на съдбата лист отронен.

 

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??