22 сент. 2016 г., 13:48  

Есенни пеперуди 

  Поэзия » Любовная
508 2 10

Зачука дъжд. Барабани`  в перваза.
Прозорците загъна с пелена. 
А в стаята уютна тихо сяда
една любов примесена с тъга.

 

Промърка ми сърцето като котка 
и нещо живо в тялото разля.
Две думи, казани тъй кротко,
изпълниха го с нежна топлина.

 

Усмихнах се. Красиво е когато
блещука зад стъклото тишина.
Перце от гълъб, в поздрав към земята,
ефирно затанцува със дъжда.

 

Но ето, хоризонтът ми намигна,
в небето изрисува си дъга,
Роди се ден със изгревът поникнал
и стана чудо... грейна светлина.

 

Изпълни стаята ми с пеперуди.
запърхаха невидими крилца.
Душата ми щастлива пробуди
готова да посрещне... есента.

© Таня Мезева Все права защищены

Топло посрещане та Есента, приятели!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??