6 окт. 2024 г., 15:42

Есенно 

  Поэзия » Пейзажная
142 3 5

Жълтеят днес под слънцето листата,

Художник някакъв е минал тук! 

Премени ярки кипрят дървесата.

Уж същ света, а вече странно друг!

 

Разпъват пак пердета и мъглите. 

Оранжеви китари ли звънят? 

Дъждовни капки пеят по колите. 

Сред мокрото дали намират път? 

 

А облакът едва-едва въздиша, 

обхванал във прегръдка този ден. 

И тихо ме придума да напиша 

за златното, за тебе и за мен.

 

Жълтеят днес красиво дървесата! 

Светът е същ, но вече ярък, друг! 

Добре дошла е есента, когато 

в оранжевото има (даже!) звук. 

 

Детелина И. Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??