Жълтеят днес под слънцето листата,
Художник някакъв е минал тук!
Премени ярки кипрят дървесата.
Уж същ света, а вече странно друг!
Разпъват пак пердета и мъглите.
Оранжеви китари ли звънят?
Дъждовни капки пеят по колите.
Сред мокрото дали намират път?
А облакът едва-едва въздиша,
обхванал във прегръдка този ден.
И тихо ме придума да напиша
за златното, за тебе и за мен.
Жълтеят днес красиво дървесата!
Светът е същ, но вече ярък, друг!
Добре дошла е есента, когато
в оранжевото има (даже!) звук.
Детелина И. Стефанова ✍️🍀
© Детелина Стефанова All rights reserved.
The work is a contestant:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »