26 нояб. 2021 г., 10:26

Есенно дете 

  Поэзия
313 0 2

 

Като портокал

е натежало Слънцето

топло и сънливо

Сгушва се някъдe...

във гора пожълтяла

Сякаш е майка му -

в скута си,

главата му рошава, нежно

да скъта и да погали...

Песни гальовни, приспивни,

с Вятърът,

да му попее..

Тихичко, нежно,

с косата си топла,

да го завие...

Есен е !

Знае се...

Слънцето... на гората

детето е Есенно...

 

Valentina N.V. Mitova

01/11/2021

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??