2 мар. 2007 г., 15:40

Естетика 

  Поэзия
483 0 7
Естетика

Ако си дете на морето,
коралите ти отиват,
изящно приляга герданче
от черупки и шепот,
по кожата шоколадова
песъчинка да блесне,
в косите – къдраво галени
рой звезди, бриз и песен…

Ако си чедо планинско
с козичките се надбягваш,
луднал вятър в очите
стъпки бързи забравя,
мъх от стрък еделвайсен
твойте страни покрива
и си сянка прохладна,
и си дива лавина…

Ако полето просторно
теб с живот е дарило,
в погледа ти спокоен
свят богат е вградило,
златното от житата –
тежка плитка над чело,
от бял трендафил – душата
от птича песен – сърцето…

Девойка, майка, любима,
ти, обична, нежна и силна,
където да си родена,
бъди ни здрава и жива!

© Доли Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??